£ Asiatisk barbecuekyckling
2011-02-27 / 12:53:59 / Mat & Bak

Dagens middag här då, asiatisk barbecuekyckling får det bli.

10 portioner.

1,2 kg  bröstfiléer av majskyckling (annan kyckling fungerar också bra) 
3 msk 
5 st 
1 st 
3 msk 
2,5 st 
1 dl 
1 kruka(or) 


1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filéerna i 3 delar på längden. Krydda med grillkrydda runt om.

2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt lime och vatten.

3. Stek kycklingen, eller grilla i grillpanna, så att den får stekyta. Lägg över den i en ugnssäker form och häll över vitlöks- och chilioljan.

4. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 8-12 minuter beroende på storlek. Strö över koriander precis före servering.


0 Kommentarer



« NAMN Kom ihåg mig?

« E-POST

« URL

Kommentera inlägget här: