Hallonmuffins med kardemumma
2011-01-26 / 23:31:55 / Mat & Bak

Ingredienser (8-9 stycken)

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl smält smör eller margarin
  • 200 g frysta hallon
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Rör försiktigt ner smör och yoghurt i äggsmeten.
  3. Rör ner de frysta hallonen.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en annan skål.
  5. Rör försiktigt her mjölblandningen i hallonsmeten.
  6. Skeda upp den ganska fasta smeten i stora muffinsformar och grädda i 225 °C i ca 25-30 minuter (om du använder färska bär kan du förmodligen korta tiden med 5-10 minuter).

Tidsåtgång

Cirka 40 minuter.

Serveras

Som de är eller med lite vaniljkräm och ett hallon på toppen.


0 Kommentarer



« NAMN Kom ihåg mig?

« E-POST

« URL

Kommentera inlägget här: