Hallonmuffins med kardemumma
2011-01-26 / 23:31:55 / Mat & Bak
Ingredienser (8-9 stycken)
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 dl smält smör eller margarin
- 200 g frysta hallon
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kardemumma
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst.
- Rör försiktigt ner smör och yoghurt i äggsmeten.
- Rör ner de frysta hallonen.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en annan skål.
- Rör försiktigt her mjölblandningen i hallonsmeten.
- Skeda upp den ganska fasta smeten i stora muffinsformar och grädda i 225 °C i ca 25-30 minuter (om du använder färska bär kan du förmodligen korta tiden med 5-10 minuter).
Tidsåtgång
Cirka 40 minuter.
Serveras
Som de är eller med lite vaniljkräm och ett hallon på toppen.
0 Kommentarer